En utmaning som heter duga, när man som jag gillar att det händer grejer och tycker att man ska svettas ordentligt när man tränar, är att varva ner och bara få vara. Så den här övningen är kanske inte jobbig i den bemärkelse du vanligtvis tänker men prova den i alla fall för att se vad du tycker.

Bara få vara, vila och samtidigt öppna upp höfter, sträcka ut vrister och rygg är dagens #jävligtjobbigjanuari.

Kom ner på knä och sätt dig på hälarna. Öppna upp mellan knäna så att du får plats med magen mellan benen. Fäll nu fram överkroppen och låt pannan landa mjukt i golvet och sträck armarna långt framför dig. Nästan som en katt som sträcker på kroppen. Har du svårt att komma ända ner till golvet med pannan så kan du stödja pannan på “staplade” knytnävar.

När du kommit ner med pannan i golvet och känner dig bekväm kan du föra upp underarmarna och låta handflatorna mötas bakom huvudet/nacken utan att armbågarna lyfter från underlaget. Armbågarna ska skjutas framåt och armarna ska hållas nära öronen. 

En viloposition som samtidigt gör lite “nytta”. Låt långa mjuka andetag gå ända ner i magen och ligg kvar här så länge du behöver, gärna 3-4 minuter och fokusera på andningen. Kan du slappna av eller tycker du det känns tramsigt och känner dig stressad?