Ni som vet ni vet – jag gillar Burpees!😍

Så pass mycket gillar jag de så att de kommer att komma vid upprepade tillfällen under januari. Det är nämligen så att jag själv har antagit en utmaning att göra 1000 burpees under januari månad. Jag började igår och har räknat ut att det kommer bli 40 burpees per dag för att nå målet. Men för att få lite variation i det hela så kommer jag alltså under #jävligtjobbigjanuari bjuda på lite olika varianter av den här favoritövningen.

Varför är det då en så bra övning, undrar säkert alla ni som avskyr den? Det är som ett Kinderägg deluxe, du får med alla delar av träningen i en enda övning. Styrka, puls, rörlighet, uthållighet och explosivitet. Lite beroende på hur du gör den förstås men vi börjar med en helt “vanlig” variant.

Keep it simple! Lägg dig ner på mage och kom upp i ett upphopp. Klart! Ja förutom att du nu ska upprepa det så många gånger du orkar förstås. Sätt en timer på 2 minuter och gör så många du orkar/hinner. Vila 2 minuter och upprepa.Tycker du att burpees är av ondo så kanske det räcker med 2 x 2 minuter. Känner du på samma sätt för burpees som jag så kör några set till 😅💪🏻