Dags för lite rörlighet och avslappning. Kanske känner du av gårdagens utfall om inte så får du ladda för morgondagens lite tuffare pass 😉

Den här övningen är hämtad från Yin-yoga och kallas där trollsländan och utförs för det mesta sittande. Grymt bra för insida och baksida lår. Jag föredrar att göra den liggande för att kunna slappna av mer.

Ligg på rygg med benen upp mot en vägg och rumpan nära väggen, ländryggen i golvet. Vila i den här positionen ett litet tag och låt sedan benen falla ut åt sidorna. Försök att inte böja knäna. Det kan vara svårt att hitta balansen mellan stretch och avslappning om man är väldigt stel. Men ge den här övningen en chans.  Första gångerna kan det vara tufft att ligga en längre stund men försök att få ihop fem minuter genom att växla mellan att ha benen rakt upp och benen “utfällda”.

Förutom stretch så ska den här övningen mjuka upp spänningar i ben, fötter och rygg. Bra grej! Och du, testa att “bara vara” i fem minuter utan att kolla telefonen under tiden. Ganska skönt och avslappnande.