Tänker du att det där med löpning inte är något för dig? Jag skulle vilja att du ger det ett försök till. Det här programmet kommer att få igång dig att gå från promenad till löpning på 6 veckor.

Att sätta mål och hålla sig motiverad kan vara svårt. Speciellt när det kommer till träning och man inte kan se några resultat på direkten. Många känner att utan ett tydligt schema kan det vara jobbigt att hålla igång träningen och det kan då hända att man antingen övertränar för att försöka få snabbare resultat eller undertränar/skippar träningspass för att man inte får resultaten man vill ha.

Det här löpschemat kommer förhoppningvis hålla dig motiverad. Det är inte är för komplicerat och du har frihet att själv bestämma när träningspassen ska göras. Det är tre pass per vecka där syftet med första veckan är att få igång dig. Det tyckas vara enkelt att gå så mycket och springa så lite men det är viktigt att komma igång försiktigt och inte överbelasta leder och ligament.

Komplettera gärna med ett pass styrka för att hålla dig stark och skadefri.

Seså, ut å njut!

Vecka 1

Pass 1

Gå 2 min – jogga 1 min
Gå 2 min – jogga 1 min
Gå 2 min – jogga 1 min
Gå 2 min – jogga 1 min

Total passtid: 12 min Löptid: 4 min

Pass 2

Gå 2 min – jogga 1 min
Gå 2 min – jogga 2 min
Gå 2 min – jogga 1 min
Gå 2 min – jogga 2 min
Gå 2 min – jogga 1 min

Total passtid: 17 min Löptid: 7 min

Pass 3

Gå 2 min – jogga 2 min
Gå 2 min – jogga 2 min
Gå 2 min – jogga 2 min
Gå 2 min – jogga 2 min
Gå 2 min – jogga 2 min

Total passtid: 20 min Löptid: 10 min