Har du kört Soma Move med mig tidigare så vet du vilka rörelser jag gillar lite extra. Har du ingen aning om vad Soma Move är så får du se det här som ett smakprov som jag hoppas lockar dig till att komma och komma och prova. Onsdagar 20-21 i Båtmansskolan.
Men här är i alla fall några övningar som vi jobbat med tidigare. Filmen visar ett par repetitioner på varje rörelse. Men gör 8-10 av varje i minst två varv så ska du se att du är lite mjukare och ”skönare” i kroppen efteråt 🙂

Vi börjar varje pass med att bara andas. Fyll lungorna med luft, lugna sinnet och grunda fötterna i marken.

Windmill – vrid tårna åt höger, låt höger arm stryka längs höger ben och tänk att någon drar dig i vänster arm lätt uppåt. Andas ut på vägen ner, andas in på vägen upp.

Steping Atlas – Bred ut dina armar och tag ett litet kliv bak, öppna och höj ditt bröst. Kliv fram igen och fäll i höften, behåll en lång rak rygg, vrid dina armar. Kom upp och kliv bak igen med andra benet.

Blade – Sätt händerna samman, tänka att du drar tummarna upp runt huvudet och fram diagonalt över kroppen till andra sidan genom ett hugg och en utandning. Vänd rörelsen genom en inandning. Tummarna upp och runt huvudet och ut på andra sidan med en kraftig utandning.

Twisted pushup – för ett ben diagonlat under kroppen. Landa med fot, knä eller höft i underlaget. Gör en lätt armhävning och titta åt andra hållet, alltså titta inte på det utsträckta benets tår utan åt andra hållet. Superskön rotation för ryggen.

Butterfly – Sitt med fotsulorna mot varandra och ett lätt grepp med händerna runt fötterna. Håll ett avstånd på ca 30 cm mellan hälar och gren. Ta ett djup andetag. På utandning fäller du hakan mot bröstet och sedan rullar fram kota för kota så djup du kan. Sitt kvar och koncentrera dig på andningen. För varje utandning så försöker du slappna av lite till. sitt i 2-3 minuter innan du sakta rullar upp igen.