Rumpan är kroppens största muskel som vi sitter på mest hela dagarna och gör mer och mer inaktiv. Idag ska vi ge den lite kärlek med hjälp av höftlyft.

Lägg dig på golvet med böjda knän och fötterna ganska nära rumpan. Lätt anspänning i magen och så lyfter du rumpan tills du har en rak linje mellan knän, höft och axlar. Knip till lite i översta läget och sänk sen ner igen, men inte hela vägen. Stanna någon centimeter ovanför golvet och lyft sen igen.

Du kan göra dina höftlyft med båda fötterna i golvet eller utmana genom att lyfta ena foten, då måste du även koppla på ännu mer mage för att hålla höfterna parallella mot golvet.
Vill du göra övningen ännu lite tuffare så lägger du till en vikt. På gymmet tar du en KB, hantel eller viktplatta. Hemma tar du det du har – några band av Nationalencyklopedin eller ett litet barn (stora barn går också bra förstås).

Prova dig fram och se vad du klarar. Maxa tre set, dvs kör tills du inte orkar längre, det ska bränna riktigt bra i bakdelen. Vila en minut och upprepa två gånger till.

Desto långsammare du gör övningen desto tyngre. Filmen går i dubbel hastighet även om det inte ser så ut 🙂
Jo förresten, undvik att ta spjärn med armarna för att få upp kroppen. Tycker du att det är svårt att låta bli att pressa armarna i golvet så kan du korsa de över bröstet. Hepp!