Det här receptet hittade jag på nätet när jag var på jakt efter att göra av med så mycket äpplen som möjligt. Det är både gott och nyttigt. Tänk att du får äta äppelpaj till frukost, eller till kvällsfika varje kväll utan att behöva bekymra dig över socker och om det är onyttigt.
Den här funkar för hela min familj. Någon äter med vaniljsås, en annan med vaniljyoghurt och själv slår jag över en skvätt mandelmjölk. Så gott att ha en laddning i kylen som man bara kan ta fram och värma lite.
Ingredienser
5-7 äpplen
6 dl mjölk (vanlig, mandel, havre. Det du gillar bäst funkar)
3 ägg
6 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl valnötter eller hasselnötter
- Värm ugnen till 200° och smörj en ugnsform.
- Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i havregryn, bakpulver, kanel, kardemumma, vanilj och salt.
- Tärna äpplena (om du vill kan du riva hälften grovt) och blanda i gröt-smeten. Hacka nötterna och rör i dom i smeten.
- Häll blandningen i ugnsformen och grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter.
- Ät & njut! Perfekt att ha i kylen och ta fram en portion till frukost, mellis eller kvällsmål.
