Träna på morgonen är inte bara för extrema hurtbullar. Det är faktiskt en riktigt bra start på dagen.
Här är mina 5 tips och tankar om det.

Planera – bestäm vilken tid du ska gå upp, vad du ska ha på dig och vad du ska göra. Lägg gärna fram kläderna kvällen innan så slipper du tänka och inte heller riskera att väcka någon annan när du rotar runt. Ha även en plan för vad du ska göra. Alltså minimera trösklarna för att faktiskt komma upp och iväg.

Frukost – Är du ovan morgontränare så är mitt bästa råd att prova dig fram. Vissa vill ha en minifrukost, typ en banan och en kopp kaffe innan de ger sig iväg, andra nöjer sig med ett glas vatten. Testa dig fram och förbered det som behövs i förväg, då behöver du inte ta några beslut eller ordna med maten på morgonen. (nästa vecka går jag in djupare på frukost före träning)

Endorfiner – Träning bidrar till att frigöra hormoner som påverkar humöret positivt. En endorfinkick från morgonträningen kommer därför ha positiv inverkan och få dig att må toppen resten av dagen.

Get (sh)it done – Träna direkt på morgonen så är det gjort sen. Även om man tycker att man har hela dagen på sig så brukar det alltid dyka upp saker. Barnen vill bada, kompisen vill fika eller så går dagen helt enkelt alldeles för fort. Om du lägger in träningen på morgonen har du ändå tid till allt det andra senare på dagen och slipper dåligt samvete för att du inte ”hann med” träningen. Win-win!

Känslan – att starta dagen med något som är bra för dig och vara klar med träningen innan andra ens gått upp, ger en rejäl boost för resten av dagen. Och kaffet smakar så mycket bättre efteråt 😉